Wist je dat je tuinmeubelen ook mee kunt verzekeren?

Voor veel mensen is het een droom: een eigen huis met een mooie tuin. Wie eenmaal een huis met een tuin heeft, moet tuinmeubelen kopen en dan komt vaak de eerste schok: deze dingen kosten een fortuin. Toch mag dit de pret niet drukken, maar het zet je wel aan het denken: wat als er iets met deze meubelen gebeurt? Gelukkig kun je je tuinmeubelen verzekeren. We horen je denken: niet nog weer een extra verzekering toch? Het goede nieuws is dat je enkel een woonverzekering hoeft af te sluiten. Deze verzekering is niet alleen goed voor je tuinmeubelen, maar ook voor je hele huis. Daarmee sla je twee vliegen in een klap. We laten je graag zien hoe je zelf snel en eenvoudig deze polis kunt afsluiten.

Alles in en rondom je huis valt onder je woonverzekering

We begrijpen heel goed dat je geen zin hebt om weer een extra verzekering te moeten afsluiten. Gelukkig is dit ook niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen, is een woonverzekering afsluiten. Onder deze polis vallen namelijk ook de spullen die je in je tuin hebt staan. Het gaat daarbij niet alleen om de stoelen waar je op zit, maar bijvoorbeeld ook over het schuurtje dat je in je tuin geplaatst hebt. Wat je precies nodig hebt qua woonverzekering, hangt af van de vraag of je een woning huurt of dat je er een gekocht hebt. Huur je een huis, dan heb je alleen een inboedelverzekering nodig. Heb je een huis gekocht, dan moet je een opstal en inboedelverzekering afsluiten. We zullen beide verzekeringen in het onderstaande voor je bespreken, zodat je weet wat je van beide kunt en mag verwachten. Ook kun je zo meteen zien wat voor jou het beste is om te nemen.

Een opstalverzekering om je huis en bijgebouw te verzekeren

Mensen die een eigen huis gekocht hebben, moeten altijd een opstalverzekering van Univé afsluiten. Met deze polis kun je schade aan de structuur van je woning dekken. Onder de structuur van je huis valt niet alleen je woning zelf, maar ook alles wat je aan je huis hebt vastgemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die op je dak liggen. Hetzelfde geldt ook voor de laadpaal die je voor je elektrische auto hebt moeten installeren. Dergelijke dingen zijn vaak duur en daarom is het goed om te weten dat ze onder je opstalverzekering vallen. Uiteraard kun je ook schade aan je woning zelf herstellen op basis van je opstalverzekering. Ook het schuurtje in je tuin valt onder deze polis, hetzelfde geldt voor alle overige bijgebouwen. Je hoeft dus voor je tuin geen speciale polissen af te sluiten.

Al je tuinspullen vallen ook onder je inboedelverzekering

Tot slot: de inboedelverzekering. Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier over een verzekering waarmee je schade aan je spullen kunt dekken. We hebben het hier dan niet alleen over je inboedel, maar ook over bijvoorbeeld je tuinmeubelen. Ben je een keer aan het barbecueën en gaat een houten stoel in vlammen op, dan kun je deze schade verhalen op je verzekeraar. Je hebt dus geen speciale polis nodig voor je tuinmeubelen. Het enige wat je moet doen, is zorgen dat je een goede woonverzekering afsluit die aansluit bij jouw woonsituatie. Zo voorkom je een hoop problemen en bovendien bespaar je geld omdat je niet opdraait voor de kosten die schadeherstel met zich meebrengen. Kijk even op de site van je verzekeraar om je zaakjes vandaag nog te regelen. Je zult zien dat het zo klaar is.

Shopping cart

close